top of page

טיפול רגשי לילדים

התא המשפחתי הוא החלק המהותי ביותר בחייו של ילד ובמיוחד הקשר עם ההורים. כאשר הקשר עמוק, בטוח ומיטיב, הילד ירגיש בטוח וחזק מול העולם ויוכל להתגבר על אתגרים ומשברים שהוא עובר בחייו ביתר קלות. לעומת זאת, כאשר הקשר עם ההורים אינו מיטיב הילד יחווה מצוקה וקושי שיבואו לידי ביטוי בדרכים שונות בהתנהגות בגן/בית הספר, מול חברים ובבית.

עבור ילדים במשפחות אחרי גירושים

חווית הגירושין עבור הילדים מאתגרת בכל גיל. בדיוק כמו המבוגרים גם הילדים עוברים תקופת הסתגלות לשינוי. כאשר ההורים נפרדים "יפה", מצליחים לתפקד ויש תמיכה מהמשפחה והסביבה הילדים יסתגלו יחסית מהר יותר למצב החדש, אך כאשר הגירושין מתקיימים תחת עננה של בתי משפט וריבים או שההורים מתקשים לתפקד בחזית ההורית בגלל המשבר שהם שרויים בו בעצמם, הילדים יחוו קושי ומצוקה. מטרת הטיפול לתת לילדים מקום בטוח שבו הם יכולים לדבר את אשר על ליבם בחופשיות ובלי פחד, לתת להם כלים להתמודד עם השינוי ולהקל על המצוקה שלהם. 

טיפול רגשי לילדים, למי הוא מתאים?

הטיפול מיועד לילדים מגיל 6 עד גיל 18. הסיבות לטיפול יכולות להיות שונות ומגוונות, אך תמיד הן יהיו מתמשכות. לעיתים ההורים מזהים בילדם מצוקה רגשית, חברתית או תפקודית, אך פעמים רבות תהיה זו הגננת, המורה, היועצת או גורם טיפולי אחר אשר יסבו את תשומת לבנו כי לילד יש קושי.

ילדים שחיים בשני בתים יכולים להגיע לטיפול בגלל הסיבות הבאות: קושי במעבר בין בית לבית, נתק מאחד ההורים, תחושת אשמה (התגרשו בגללי), חרדה, כעס על ההורים שפרקו את המשפחה, חוסר ביטחון, קשיים חברתיים ועוד.

דוגמאות לבעיות שילדים מגיעים בעקבותיהם לטיפול:

- ילד שהיה טוב בלימודים – נראה ירידה בציונים וקושי להתרכז

- ילד שמח באופיו - נראה עצבות מתמשכת ואיבוד שמחת החיים

- ילד חברותי – נראה ילד שאינו רוצה לבלות עם חבריו ומסתגר

- ילד שבעקבות המשבר פיתח חרדות למיניהן

- ילד והורה שיש להם מחסום רגשי וקושי להתחבר אחד לשני

- ילד  שמתקשה לקבל את העובדה שאין לו אב או אם (מהורות יחידנית או שאחד ההורים נפטר/התנתק)

כאשר נראה שינוי דרסטי ומתמשך בהתנהגות ובתפקוד ילדנו, זו נורת אזהרה בשבילנו ההורים לבדוק מה עובר על הילד שלנו. אני מאמינה כי חשוב לטפל בקשיי הילדים מוקדם ככל האפשר כדי לאפשר לילד התפתחות תקינה, חיים טובים ואיכותיים וקשר טוב עם ההורים והמשפחה. 

מה קורה בטיפול?

טיפול בילד הינו מערכתי ומערב בתוכו הדרכה הורית וקשר עם כל הגורמים המטפלים בילד כגון: גננות, מורים, פסיכיאטרים ועו"ס. הפגישה הראשונה מתקיימת עם ההורים/ההורה (שלא בנוכחות הילד). במקרה של הורים גרושים, הפגישה מתקיימת עם כל הורה בנפרד. בפגישה אנו משוחחים על הקשיים ומחליטים על סוג הטיפול:

טיפול רגשי לילד + הדרכת הורים – הילד מגיע לטיפול פעם בשבוע ובנוסף ההורה.ים מגיע.ים לפגישה בין פעם בשבועיים לבין פעם בחודש (תלוי במצב).

הדרכת הורים (טיפול בילד דרך ההורים) – ההורה.ים מגיע.ים להדרכה פעם בשבוע ומקבל.ים כלים כיצד להתמודד עם האתגרים של ילדם.

הטיפול בילד משלב שיחה, יצירה ומשחק בהתאם לגילו של הילד. בטיפול באמנות, במקום שנגמרות המילים מתחילה האמנות. היצירה והמשחק מאפשרים לילד להביע את המתחולל בנפשו בסביבה בטוחה ומכילה, תורמים לפורקן רגשי, פיתוח חשיבה יצירתית, חיזוק הביטחון העצמי, יכולת פתרון בעיות, גילוי העצמי, למידה על גבולות, שמירה על חוקים ושבירתם וכל זה מתוך הנאה גדולה.

יש לכם שאלות?

אל תהססו לפנות אליי, אני אוהבת לעזור.

bottom of page